Tiz perc az egészségünkért
Kis idő, nagy eredmény!

MENÜ

Egészségügyi kihívások, amire szeretnél megoldást:

Biztosíthatlak, hogy a kitöltött kérdőív nem kerül senki más kezébe, csak én fogom elolvasni és maximális diszkrécióval fogom kezelni! Az elérhetőségedet kérlek pontosan add meg a saját érdekedben, mert csak így tudjuk megbeszélni a megoldást.

 

Hírek

  • A 10 legegészségesebb élelmiszer a világon
    2011-06-26 18:56:55

    Tudósok megállapították melyik a 10 legegészségesebb élelmiszer a
    világon. Íme a gyógyító élelmek:

    Cékla, Aszalt szilva, Gránátalma, Mángold, Porcsin, Fahéj, Káposzta, Guajáva, Goji cseresznye, Tökmag.

  • Tökmag
    2011-06-26 18:54:19

    Miért egészséges? A legegyszerűbb módja a magnéziumbevitelnek, ami a
    szívproblémák megelőzésében játszik nagy szerepet.
    Hogyan együk? Akár héjastul is, nyersen vagy pörkölve.
    Tökmagkrém: Előételnek is kiváló, pirítósra, zöld salátával. A
    tisztított, megpirított tökmagot olívaolajjal turmixba tesszük, ízlés
    szerint sóval, borssal, citrom levével ízesítjük, majd alaposan
    összekeverjük. Hűtőben sokáig eláll, kenyérrel szendvicskrémnek is
    kiváló.

  • Goji cseresznye
    2011-06-26 18:53:43

    Miért egészséges? Ez a mazsola nagyságú déligyümölcs a szeder és a
    cseresznye között félúton ráksejteket pusztító anyagokat tartalmaz, és
    fokozza az inzulintermelést, ami fontos a cukorbetegség kialakulásának
    megelőzésében.
    Hogyan együk? Keverjük joghurtba vagy szórjuk a müzlibe.

  • Guajáva
    2011-06-26 18:52:59

    Miért egészséges? Ennek az enyhén savanykás trópusi gyümölcsnek a
    legmagasabb a likopintartalma, amely a rák megelőzésében segít.
    Ugyanakkor magas, 63 százalékos rosttartalma az emésztést könnyíti.
    Hogyan együk? Az egész gyümölcsöt héjastól, magostól. Csak a héjában
    több a C-vitamin, mint egy egész narancs húsában.

  • Káposzta
    2011-06-26 18:52:20

    Miért egészséges? Sulforafan nevű hatóanyaga segíti a rákos sejtek
    pusztításáért felelős enzimeket.
    Hogyan együk? A káposzta elkészítésének számtalan módja van Európában,
    a leghatékonyabb mégis nyersen, apróra reszelve, salátában.

  • Fahéj
    2011-06-26 18:51:46

    Miért egészséges? A fahéj segít kordában tartani a vércukorszintet,
    napi egy gramm a fűszernövényből jelentősen javítja a kettes típusú
    cukorbetegek állapotát, ráadásul a káros koleszterin szintjét is
    csökkenti.
    Hogyan együk? Őrölve kapható, nem kell vele mást tenni, mint rászórni
    a reggeli müzlire vagy bele a délutáni kávéba.

  • Porcsin
    2011-06-26 18:51:10

    Miért egészséges? A Magyarországon ritkán fogyasztott zöldség húsos
    levelei tartalmazzák a legtöbb omega-3 zsírsavat, amely a
    szívbetegségek ellen véd. Ráadásul 20-30-szor több rákot pusztító
    melatonin van benne, mint bármelyik másik zöldségben.
    Hogyan együk? Salátának a legjobb, ropogós, lédús, enyhén citromos ízű.

  • Mángold
    2011-06-26 18:50:32

    Miért egészséges? Ezen kínai kelhez hasonlító növény hatóanyagai, a
    karotinoidok megvédik a szem retináját az öregedés hatásaitól, a
    beépülő pigmentanyagok megszűrik a káros sugarakat.
    Hogyan együk? Vágjuk csíkokra a leveleket, forrósított olíván pirítsuk
    5-7 percig, frissen sült húsokat, halat körítsünk vele.

  • Gránátalma
    2011-06-26 18:49:49

    Miért egészséges? A Közel-Keleten már régóta ismert almaszerű gyümölcs
    hatóanyaga jelentősen csökkenti a vérnyomást, és fokozza a véráramlást
    a szívben.
    Hogyan igyuk? Százszázalékos formában, levét kipréselve, esetleg
    rosttal együtt. Ne hígítsuk, ne cukrozzuk.

  • Aszalt szilva
    2011-06-26 18:49:15

    Miért egészséges? Segíti az emésztést, de amellett fontos antioxidáns,
    megköti a rákos daganatot okozó szabadgyököket.
    Hogyan együk? Előételnek kiváló, ha vékony sonkaszeletbe tekerjük,
    átszúrjuk egy fogpiszkálóval, majd forró sütőben kisütjük.

  • Cékla
    2011-06-26 18:48:21

    Miért egészséges? Alkotóelemei csökkentik a vér homociszteinszintjét,
    amely az érfalak meszesedését okozza. Természetes színezőanyaga pedig
    csökkenti a rák kialakulásának
    esélyét.
    Hogyan együk? Gyökere és levele egyaránt fogyasztható. Gumóját,
    amelyből céklasalátát főzünk, inkább nyersen lereszelve, olívaolajjal,
    citrom levével ízesítve együk.

  • Allergia
    2011-06-26 18:42:25

    Az allergia nem végleges és nem kell végzetesnek lennie! Töltse ki felmérésünket!

  • Csontritkulás nem végzetes
    2011-06-18 22:13:25

    A csontritkulás megelőzhető és kezelhető. Erre egyre hatékonyabb módszerek mutatnak, a legújabb kutatások alapján!

Asztali nézet